20/2/09

LLEI DE BARRIS I CRISI ECONÒMICA

Ahir vam proposar al Govern Municipal presentar un projecte per a la rehabilitació del nucli antic de Remolins a la propera convocatòria de la Llei de Barris.

El PINCAT, actualment en execució, va ser aprovat el 2005. Des de llavors, Tortosa no ha tornat a presentar cap altre projecte, mentre 10 ciutats catalanes han obtingut l’ajut en dos o més ocasions.

Entenem que en l’actual situació de crisi econòmica Tortosa té l’oportunitat i la responsabilitat d’accelerar la rehabilitació dels seus barris històrics per tal de millorar-los des del punt de vista social i urbanístic, però també per posar en valor el seu potencial turístic. En un moment en què la construcció i la indústria passen per moments difícils, creiem que l’aposta fonamental i estratègica de Tortosa per tal de sortir ben parada de la crisi és aprofitar els nostres actius, i convertir el turisme cultural en un dels motors econòmics de la ciutat.

Som conscients que aquesta proposta representa un repte per a l’Ajuntament, i és per això que hem ofert tota la nostra col·laboració per tal d’enllestir aquest projecte el més aviat possible i aprofitar la convocatòria d’enguany.

Caldrà veure, si la proposta és acceptada pel Govern, com encaixen en aquest projecte de reforma integral del nucli antic de Remolins els treballs que estan portant a terme Ajuntament i INCASOL al barri de Sant Jaume i la modificació de l’àmbit del Balneari d’en Porcar per fer-hi pisos.