18/10/07

CAMPREDÓ MEREIX CONSENS POLÍTIC

El passat dimarts, 16 d’octubre, el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat presentar al·legacions per tal d’evitar que l’autovia de l’interior passi entre Campredó i Font de Quinto. Aquesta moció, elaborada a última hora en junta de portaveus, substituïa la presentada pel grup socialista i la proposta d’acord que presentava presidència. És positiu que, pel bé de Campredó, les dos forces polítiques que presentaven mocions fossin capaces de cedir en els seus posicionaments inicials, però vaig trobar a faltar diàleg previ entre les diferents forces polítiques al voltant d’una qüestió que hauria de quedar fora del debat partidista.

La situació geogràfica del poble de Campredó no és fàcil. La carretera, la via, el canal i els polígons generen importants obstacles per al normal desenvolupament de la població. La proposta de traçat que fa el Ministeri agreujaria, clarament, aquesta situació. Aquesta circumstància hauria justificat una reunió a cinc bandes (CiU, PSC, ERC, ICV, PP) per tal de consensuar un posicionament unitari del Ple de l’Ajuntament en relació a la proposta de traçat. En lloc d’això, ens vam trobar amb dos iniciatives unilaterals i, en part, contraposades, que van provocar que l’acord s’hagués de produir minuts abans del Ple, amb una quarantena de veïns de Campredó esperant per a conèixer el posicionament de l’Ajuntament. Aprofito per a felicitar als veïns i veïnes de Campredó per la seva reacció, contundent i unitària, davant d’aquesta qüestió.

És d’esperar que en els propers dies les diferents forces polítiques ens posem a treballar per tal de proposar la millor alternativa per a Campredó, per a Tortosa, i per al conjunt del territori. Iniciativa ja hi treballa. En aquest sentit, serà important la col·laboració i el suport de la Generalitat i el Ministeri. Esperem que així sigui.