17/7/08

ADÉU, PEPE


Qui coneixia a Pepe sabia del seu optimisme, de la seva senzillesa i de la seva bondat. Els que, a més de conèixer-lo, vam tenir el plaer d’escoltar alguns episodis de la seva història personal, sabem també que la seva trajectòria vital és digna de ser escrita i recordada.

Pepe ha estat un referent per a les persones que es dediquen a fer política. La seva coherència ideològica, i alhora la seva capacitat de diàleg i el seu caràcter afable el van convertir en un exemple d’allò que hauria de ser la política i, massa sovint, no és. A nivell professional, la seva tasca com a fotògraf li va suposar el reconeixement unànime del col·lectiu periodístic ebrenc ara fa uns anys.

Però sobretot, Pepe ha estat una persona exemplar. La seva trajectòria política i professional són la conseqüència lògica d’una actitud davant la vida. Amb la fermesa que donen els valors i la convicció, amb el somriure a la boca i la mà estesa, Pepe es va convertir en una de les persones més respectades de Tortosa. Prova d’això és que diumenge van venir a dir-li adéu, a més de la seva família i amics, i de companys i companyes de militància del present i del passat, homes i dones que, tot i no compartir les seves idees, van saber apreciar la seva qualitat humana.

La gent del PSUC i d’Iniciativa vam homenatjar Pepe Ramos l’abril del 2007. Al peu de l’escultura, que reproduïa la falç i el martell, s’hi podia llegir: “A Pepe Ramos, per la seva trajectòria política i humana”. Pepe es va emocionar, i gairebé no va poder articular paraula, però en els seus ulls s’hi podia apreciar la felicitat i l’agraïment. Ell, humil, pensava que no havia fet res per merèixer-ho.

1 comentari:

ximo ha dit...

Lamento comunicar-te que t'he esborrat de la llista de blocs que d'alguna manera recomano al meu. Home pràcticament 3 mesos sense cap entrada... NO se si el que canta mes ets tu no escrivint o jo recomanat-ho.
Tant costa fe quatre lletres sobre l'activitat municipal?