15/5/08

MANIFEST BLOCAIRE CONTRA EL TRANSVASAMENT

Els blocaires volem sumar-nos al rebuig que el projecte de transvasament de l'Ebre a Barcelona ha generat a la societat civil del territori. Considerem que la mesura no està justificada i que la canonada que ha d'unir la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragna (CAT) amb la d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l'àrea metropolitana de Barcelona.

-Per tot això, denunciem l'alarmisme i la manipulació que el govern català i l'Agència Catalana de l'Aigua estan fent de la falta d'aigua i de la insuficiència de les últimes pluges, per justificar el transvasament de l'Ebre a Barcelona. A més, reclamem una informació transparent sobre la millora de la situació dels pantans i també de les aigües subterrànies de les conques internes de Catalunya, ja que l'últim episodi de pluges també ha degut recarregar els aqüífers.

-Denunciem que aquesta política respon als interessos especulatius que pretenen consolidar un model de territori insostenible, de creixement sense límits, que perjudica les Terres de l'Ebre i la resta de territoris perifèrics. Els transvasaments reforcen el consum d'aigua de les grans conurbacions urbanes i les noves zones residencials; generen més expectatives de consum insostenible, d'especulació urbanística, i de destrucció del territori, perquè al mateix temps també fomenten un ús desmesurat de l'aigua, tant a les cases com a les indústries. Els transvasaments no són la solució, sinó l'estalvi, la reutilització de cabals, la recuperació d'aqüífers contaminats i la dessalació.

-Advertim que no es pot parlar de transvasament temporal degut a la sequera, ja que això és un insult a la intel·ligència de la població de Barcelona i de la resta del país. La mesura no contribuirà a canviar el model de gestió del consum, ja que no es revisaran ni es limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, nous regants o complexos turístics. L'ampliació del minitransvasament a Barcelona afavorirà un projecte, la interconnexió de xarxes, al qual la Generalitat va voler renunciar perquè no complia els principis de la nova cultura de l'aigua.

-Fem una crida a la dignitat i la responsabilitat de la classe política de les Terres de l'Ebre, especialment als càrrecs electes de tots els partits polítics, perquè sàpiguen estar a l'altura i defensen els interessos del territori, davant d'aquest engany flagrant als ciutadans, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments ja havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l'aigua.

-Reiterem la nostra oposició a qualsevol transvasament i a la interconnexió de xarxes inclosa en el decret de sequera, ja que obre la porta a d'altres transvasaments, i manifestem el nostre suport a la dignitat de les Terres de l'Ebre, a la Plataforma en Defensa de l'Ebre i qualsevol altra entitat o col·lectiu que compartisca la causa i l'objectiu d'aturar aquest tipus de projectes. Per tant, donem tot el suport a la convocatòria la manifestació del 18 de maig a Amposta, així com a les properes accions que en el mateix sentit es puguen anunciar en els propers dies.

Ebresfera (Terres de l'Ebre), 15 de maig de 2008

6 comentaris:

Athal ha dit...

Us animo a que feu quelcom mes que donar suport, sino us enfronteu frontalment al vostre partit, si no voleu que els vostres votants us prenguin per "xarlatans"

Brian ha dit...

Jaume, et deixo el mateix comentari que he enviat a Jordi Jordan...,
Tot un exit ahir, i molt bé que els membres locals de ICV, ERC, i inclos alguns PSC, van "passar" del seus "jefe" i van participar en la mani. Felicitats.

Coherencia, dius al titul, Jordi ... que heu de fer ara ? - és molt complicat, i personalment no acabo de veure quina és la millor opció per al tema Ebre, ni per a ICV. Sempre ho hem dit, quina paradoxa que siguen els anti-transvasistes que han de dimitir! pero que podeu fer des de dins?
L'actitut i decisions de Baltasar, recolsat per Saura, son deplorables, pero com ho podeu arreglar?
Torno a dir, no ho sé! Anims !

Brian ha dit...

Continuant amb lo d'ahir ...Bon dia, ara pel que sembla tan el Ministra Espinosa, com Carod-Rovira comencen a veure la llum. Ara més que mai, diria, que necessitem la presio dins dels partits. Anims!
Brian

"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

SOLIDARITAT TOTAL AMB ELS COMPANYS I COMPANYES DE LES TERRES DE L'EBRE D'ICV.

Una abraçada des del Maresme i un suport a la vostra lluita que és la lluita de SEMPRE de la gent d'ICV i que ara està en entredit.

Esteu aguantant la dignitat del projecte, mereixeu tot el suport.

Baltasar us ha tractat despectivament quan us va dir que agafessiu la porta i deixessiu el partit.

Qui ha canviat a ICV?

Vosaltres, ben segur, que no heu estat dels que canvien el discurs i la pràctica.

Rebeu el meu suport personal i en nom de la gent de la meva agrupació.

àngel pagès ICV Premià de Mar

"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

un blog critic i obert per el canvi a ICV:

http://www.verdiroig.blogspot.com

visiteu-nos i opineu.

"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

es presenta el Manifest de Maig. Un testimoni de base on es recullen preocupacions de gent d'Iniciativa. Línies de disconformitat. Declaració en favor d'una política de transformació social amb personalitat pròpia. Visiteu-nos a:
http://www.verdiroig.blogspot.com

veniu a la nostra trobada i parlem d'ICV i dels canvis que cal impulsar al partit.

informeu-vos al nostre blog:

http://www.verdiroig.blogspot.com