23/11/07

SUSPESA LA TRAMITACIÓ DE L’ORDENANÇA DEL CIVISME!

Avui, en Comissió de Governació, la regidora de l’àrea, Rosa Cid, ha anunciat la suspensió de la tramitació de l’Ordenança del Bon Ús de la Via Pública. L’argument oficial per a aquesta suspensió és la voluntat de l’equip de govern d’ampliar el seu “àmbit d’aplicació”.

El 30 de juliol d’enguany Iniciativa va presentar al·legacions a la proposta d’ordenança, que havia estat aprovada pel ple municipal en data 11 de maig de 2007. Vam ser la única força política que ho va fer. Algunes associacions, com Panxampla, Recuperem Lo Carrer o Skatosa també en van presentar. Les al·legacions que presentà Iniciativa proposaven diverses actuacions per tal de millorar espais públics de la ciutat, com la instal·lació de cartelleres municipals o la construcció d’un skatepark, alhora que demanaven la suspensió de la tramitació de l’ordenança, tant per la nostra disconformitat amb el tractament homogeni que es donava a un seguit d’activitats de diversa naturalesa (la mendicitat o els jocs al carrer es tractaven de la mateixa manera que el vandalisme), com per les gravíssimes deficiències jurídiques que hi vam detectar, i que en algun cas fins i tot posaven en dubte la presumpció d’innocència (per exemple en la regulació de la “reiteració”).

Doncs bé, finalment s’ha suspès la tramitació d’aquest text, i ara es vol iniciar novament tota la tramitació amb participació de la societat civil en l’elaboració d’una norma que limitarà, en més o menys intensitat, les llibertats individuals i col·lectives dels tortosins i tortosines. Casualment, aquesta era una de les nostres demandes: el diàleg amb la ciutadania abans de limitar-ne els seus drets. De ben segur tindrem temps de parlar-ne, i d’aportar arguments des d’unes i altres formacions polítiques i, sobretot des de la pròpia societat civil.

No puc acabar sense recordar que l’aprovació de l’ordenança es va produir poc abans de les eleccions del 27 de maig, i que va ser promoguda pel PSC amb el suport de CiU. Mai em deixarà de sorprendre la demagògia que es pot arribar a fer en un context preelectoral. Llavors aquesta normativa havia de salvar Tortosa del caos, i als que qüestionàvem tant el contingut com la forma del text se’ns titllava de poc menys que de llibertaris. Ara s’ha demostrat que, com a mínim quant a la forma, teníem raó. A partir d’aquest moment podrem treballar per que el contingut també estigui a l’alçada.

4 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Jaume,

50 raons per anar a la manifestació de l’1D.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/11/50-raons-per-anar-la-manifestaci-de-l1d.html

Aquest dissabte 1 de desembre a les 17:00 tots a Plaça Catalunya!

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Un opinador més ha dit...

Jaume, bon amic, voldria que em donesses la teva opinió, respecte del fet que l'ordenança va cami de esser endurida, i sobretot de l'apartat especial de les distancies entre locutoris?
No creus que aqui hi te mol a vore la regidora d'acció social i gent del carrer Montcada?
Ja em diràs alguna cosa.

jaume forcadell ha dit...

Hola opinador,

estic convençut de que la nova ordenança serà més restrictiva. Tenen una autèntica obsessió, amb això de les ordenances. Quant als locutoris, iniciaran una ordenança específica per tal de regular-los, i suposo que també se'ns girarà feina per tal de vigilar que no es passin de frenada. Si en saps alguna cosa (jo d'això de les distàncies no en sé res)m'ho pots enviar al correu jforcadell@iniciativa.cat i ho pregunto en comissió.

Salut!

Un opinador més ha dit...

Amic Jaume, ja m'agradaria tenir a mi aquesta informació que demanes, però l'única informació que tinc al respecte de les distancies la vaig rebre escoltant a Sisco Lahosa en una tertulia de radio, que parlava del fet de que volien mirar-se les distancies.

Gracies per la teva resposta ja que has clarificat una mica més la teva posició i veig que estareu atents davant d'actituts que no van per bon camí del govern de Bel i Roigé.