11/11/09

JA HI TORNEM A SER!

Novament hem conegut un projecte de ciutat, el de les noves piscines de Ferreries, per la premsa. Dilluns es va celebrar una Comissió Informativa d'Urbanisme que, segons m'han dit (jo tenia una reunió a Barcelona), va durar un parell de minuts i on no es va dir res del projecte de la piscina. I dimarts ho expliquen a la premsa...

Només demano una mínima lleialtat política i una mínima sensibilitat cap als grups que exercim la tasca d'oposició, però el grup de CiU ha entrat en una dinàmica marcada per la manca de diàleg i el rebuig sistemàtic a les aportacions constructives de les altres forces polítiques. ERC, mentre, mira cap a una altra banda i permet, de manera acrítica, aquest comportament.

Com a conseqüència d'aquesta desinformació, no coneixem el contingut del projecte ni l'estudi econòmic que l'avala i, per tant, no podem valorar-lo. Amb això, l'Alcalde i els seus aconsegueixen que l'opinió pública només tingui la versió del govern sobre un projecte que té un cost elevadíssim i que s'ha d'estudiar amb deteniment. Això, com tantes altres coses, és legal. Tot i això, ens sembla moralment reprovable i va contra les normes més elementals del "fair play" polític.

Per cert, i en relació al fons de la qüestió, espero que aquest cop s'impulsi definitivament la construcció d'aquestes piscines. Portem dos anys i mig de mandat i encara estem amb el projecte. L'adjudicació, segons he llegit, s'ha de fer al febrer, i l'execució, si tot va bé, acabarà a l'agost del 2012, quan farà més de 5 anys de la presa de possessió de Bel. Molt ràpids no són...


2 comentaris:

Josep Maria ha dit...

Em sembla molt bé la seva critica, però penso que si hi ha una comissió d'urbanisme i no hi va, no es pot queixar massa.
Em consta que la seva tasca com a oposició està sent bona i constructiva per a la ciutat, hi ha cops que vosté dona la sensació que és l'unic de l'oposició que es llegueix alguna cosa, per tant continui treballant així, els tortosins hem de sumar entre tots i tirar la ciutat endavant que falta li fa.

Jaume Forcadell i Torres. ha dit...

Hola Josep Maria,

t'accepto la crítica, a mi també em sap mal perdre'm una comissió d'urbanisme, però com que estic sol com a regidor d'ICV, i és evident que no puc ser a dos llocs a l'hora, de vegades em toca faltar a alguna reunió. És l'excepció, t'ho garanteixo. Espero treure més regidors/es la propera vegada, i així no haurem d'absentar-nos a cap comissió.
Si t'hi fixes, parlo en general dels grups de l'oposició i no de mi mateix, perquè als que sí que hi van anar tampoc els hi van explicar.
Tampoc ho han explicat al Consell d'Administració de Tortosasport SL, que és l'empresa municipal que ha d'executar el projecte.
En definitiva, gràcies per la teva aportació, i no em tractis de vosté!