5/11/09

PLE ORDINARI DE NOVEMBRE

Dels punts tractats al ple que es va celebrar el passat dilluns, 2 de novembre, en vull destacar tres. En primer lloc, l’adhesió al manifest unitari reclamant un pla de reindustrialització integral de les Terres de l’Ebre. Evidentment hi vam votar a favor, però en el torn de preguntes vaig posar de relleu la necessitat que, a més de demanar recursos a les administracions superiors, hem de ser capaços, com a ciutat i com a territori, de marcar el nostre propi full de ruta. En aquest sentit, vaig preguntar a l’Alcalde a què espera per impulsar la redacció d’un pla estratègic. I és que en el Pla d’Actuació Municipal estava prevista la seva elaboració entre gener de 2008 i desembre de 2009, i encara no s’ha iniciat el procés. Vaig afegit, a més, que també ens en caldria un a nivell territorial. N’he parlat altres cops, també en aquest bloc, així que no cal repetir arguments.

El segon tema que vull destacar és el paquet d’al·legacions a la revisió del Pla Territorial de les Terres de l’Ebre. El nostre posicionament va ser d’abstenció, fonamentalment per dos raons: la insistència del govern (i de part de l’oposició) que el PTTE, beneeixi la modificació puntual del Pla Urbanístic per a requalificar uns terrenys rústics (i en gran part protegits) per fer-hi més de 1.200 xalets. Ja hem explicat de manera reiterada que no compartim aquesta operació urbanística, dissenyada per benefici d’uns quants i no pas de l’interès general de Tortosa o particular de Vinallop. La segona raó, la demanda que fem al planificador per que ens reservi una zona de 50 hectàrees a l’horta del Temple, per equipaments regionals. És absurd que no ho reflexionem millor (al principi es proposava que anés al marge dret, a tocar de la C12), i encara és més absurd que li demanem al PTTE que ens limiti, quan podem impulsar aquesta reserva de sòl quan vulguem via modificació puntual, a l’horta del Temple o on ens calgui.

Finalment, vull parlar de l’adjudicació de les obres i la concessió d’explotació de l’aparcament soterrat del Carrilet. Ens vam abstenir perquè se’ns va fer arribar una documentació complementària (però necessària) minuts abans d’iniciar-se el Ple. No crec que hi hagi cap irregularitat, però la tramitació s’ha fet de manera erràtica i confusa. Això, que és un tema tècnic, ha provocat reaccions que no han agradat al Govern Municipal. Bel, però, no té dret a queixar-se. Ell, com a opositor, va projectar totes les ombres possibles sobre les actuacions de l’anterior govern en casos similars a aquest. A més, va dir que ho faria bé, i ni aquesta tramitació ni moltes altres coses s’estan fent millor ara que en èpoques passades.